Myslivecký ples 2011

04.02.2013 12:38

 

Myslivecký ples 2011

 

Ples byl naplánován a proběhl 15.ledna. Samozřejmostí byla příprava nejen kulturního domu, ke které jsme se sešli už kolem osmé hodiny ranní, ale i rozdělení služeb v průběhu plesu a základní úklid po akci. Právě na tomto úklidu, z množství posbíraných lahví od nápojů bylo vidět, že účast byla vysoká, a že se lidé bavili hodně intenzivně.

   Ples  se nám podařilo zahájit s mírným zpožděním proti původnímu předpokladu, ale na škodu to určitě nebylo už proto, že lidé přicházejí na plesy stále později a později. Je to trošku škoda, protože pak mnohé předplacené stoly zejí prázdnotou a vzniká tak nepříznivý dojem, který se přenáší na přítomné. Naštěstí se tyto stoly do desáté až jedenácté hodiny zaplnily a lidé se bavili naplno.  Jako obvykle ples zahájili naši trubači a úvodní slovo zaznělo z úst předsedy mysliveckého sdružení, Lubomíra Pavelky.

   Na tomto plese jsme neměli žádný divácký program, což přinášelo občasnou kritiku z různých stran – jako: „Nestačím spočnout a už zase hrají“, „Nestačím se ani protočit u baru a povykládat si ....“. Ale nebylo jen kritiků, ale i pochvalných hlasů v přesně opačném stylu, kdy si tance chtiví návštěvníci situaci pochvalovali. Pravdou je, že hudba za celý večer zahrála pouze dvě kolečka (necelé) polkovalčíkových skladeb. Do dalších typů klasických skladeb se hudba ani nepustila. Pro mnohé to bylo skličující. 

I přes tyto odlišnosti zábava naplno běžela do tří hodin. Protože se nikdo neměl k odchodu, hudba přidala hodinku k dobru. Ještě o půl páté byly v šatně svršky některých neúnavných.

 

 

Hlavně ze strany mladých návštěvníků nám bylo velmi chváleno, že jsme vyměnili hudbu v pekle. Vypadá to, že náš nový DJ se "osvědčil" na výbornou.

 

 

 

 

 

V kuchyni zase bylo možno k zakousnutí plno mysliveckých specialit a tak se personál zastavil,až byly všechny hrnce téměř prázdné a hodiny na zdi ukazovaly pokročilý ranní čas...

 

 

 

V letošním roce byla šatna posílena Zdeňou Strnadlem, našim věrným přítelem myslivosti, jenž nás provází na našich mysliveckých akcích, na kterých je už nepostradatelným pomocníkem a  který se uvolil k výpomoci s botami dámám, které tuto pomoc budou při odchodu potřebovat.

 

 

 

Druhý den dopoledne jsme začali před devátou hodinou úklidem, při kterém jsme už jen „obdivovali“ nadhled, se kterým prezident kulturního stánku sledoval cvrkot. Při úklidu naštěstí zbyl i čas na občerstvení a prodiskutování nejčerstvějších poznatků z plesu.  Ples se obešel bez vážnějších problémů a prohřešků, takže jsme nakonec mohli přece jen konstatovat, že se opět vydařil.

Touto cestou bychom chtěli poděkovat všem sponzorům, kteří nám pomohli s organizací a průběhem plesu, či přispěli věcným darem do tomboly. Děkujeme. 

Marm 28.1.2011